Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van OBS De Marke

Handbaltoernooi

 

Een aantal jongens uit groep 8 hadden afgelopen woensdag een vervolgtoernooi handbal in Eelde. Uiteindelijk zijn ze regiokampioen van Groningen geworden! Dit betekent dat ze 10 juni naar het NK in Arnhem mogen. Wat een geweldige prestatie!  

 

Geraniumactie

 

 Woensdag 10 mei stond de jaarlijkse geraniumactie weer op de agenda. Dankzij Jannes Meek Transport uit Roden waren de geraniums dit jaar ruim op tijd in Roden waardoor voor 13.00 uur alles al prachtig klaar stond op de parkeerplaats.

Het was de hele middag een komen en gaan van auto’s (met en zonder aanhanger) om de vele geraniums te bezorgen. Gelukkig waren er ook een aantal ouders bereid om nog wat extra hulp te beiden bij het bezorgen zodat alle bestellingen op tijd rondgebracht konden worden.

In totaal hebben de kinderen ruim 6.400 geraniums verkocht, een nieuw record!

We bedanken iedereen voor zijn en/of haar hulp bij deze zeer geslaagde actie!

Koningsspelen

 

De vrijdag voor de meivakantie waren de Koningsspelen voor de leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 en de sportdag voor de groepen 5 t/m 8. Dit jaar was het thema: “1-2, iedereen doet mee”. Ook dit jaar was er weer een nieuw koningsspelenlied: “ZiggZagg, van Kinderen voor Kinderen”. Voor de klassen 1 t/m 4 stonden er allerlei spelletjes klaar. Allen in het teken van samenwerken en samen spelen. Het was een groot feest! 

 

Ontruimingsoefening

 

Afgelopen dinsdag was er een eerste geplande ontruimingsoefening van Kindcentrum De Marke. Om 11.15 uur ging het brandalarm af en liepen alle kinderen rustig met de teamleden naar buiten richting de verzamelplaatsen. De BHV’ers bleven in het gebouw achter en hebben alle ruimtes gecontroleerd. Na het signaal brandmeester mochten alle kinderen en teamleden weer de school naar binnen. Als Kindcentrum vinden we het belangrijk om minimaal 1x per jaar een ontruimingsoefening te houden. Door te oefenen met de ontruiming, weten de kinderen en medewerkers wat te doen bij een calamiteit. 

 

Neem contact op